Nyitókép: tvnoviny.sk

 

Rudolf Huliak (SNS) elutasította, hogy ő lenne a legvalószínűbb jelölt az államtitkári posztra a mezőgazdasági minisztériumban. Zuzana Čaputová azon döntését, hogy nem őt nevezte ki környezetvédelmi miniszterré, nem tervezi megtámadni az Alkotmánybíróságon – derült ki a TV Markíza vasárnapi Na telo c. műsorában, ahol Lucia Plaváková (PS) és Michal Šipoš (Slovensko, Za ľudí, Kresťanská únia) voltak a vitapartnerei.

 

Šipoš és Plaváková egyetértettek abban, hogy az államfő megpróbálhatta volna elutasítani Robert Kaliňák (Smer) kinevezését védelmi miniszterré.

 

„Biztosan megpróbálhatta volna és az Alkotmánybíróság valamilyen módon kiértékelte volna”

 

konstatálta Plaváková. Mind a két ellenzéki képviselő egyetértett abban, hogy el tudnak képzelni valamilyen szintű együttműködést a parlamentben belül, például a miniszterek visszahívásánál.

 hirdetes_300x300  

 

Šipoš a műsorban azzal vádolta a koalíciós képviselőket, hogy megpróbálják megváltoztatni a választási rendszert, és az ehhez szükséges szavazatokért a KDH-nál kopogtatnának – cserébe pedig beígérnék az alkotmányos tiltást arra, hogy a homoszexuális párok gyermeket fogadhassanak örökbe. A képviselő úgy tudja, hogy az érintett pártok között már zajlik a párbeszéd a témában.

 

Huliak ezzel kapcsolatban elmondta, hogy nem vett részt olyan beszélgetéseken, amelynek ez lett volna a témája, megjegyezte azonban, hogy a választási rendszer megváltoztatása része a programjuknak. Úgy véli, hogy az embereknek régiós személyiségeket kellene megválasztaniuk.

 

Plaváková elhatárolódott az örökbefogadás korlátozását érintő igyekezettől. Mint mondta, az alkotmányban már szerepel a házasság, mint egy férfi és nő szövetsége, ami a gyakorlatban semmilyen férjnek vagy családnak sem segített. Šipoš elmondta, hogy a Slovensko konkrét javaslatot vár, hiszen szabad kezet adtak minden képviselőjüknek frakciójukban, ha hasonló témákról van szó.

 

Šipoš azt is elmondta, hogy nem feltételezi, hogy indulna a Slovensko pártelnöki posztjáért, Plaváková pedig egyelőre nem tudja elképzelni, hogy a PS bárki mást támogatna az államfői kampányban, mint Ivan Korčok korábbi SaS-es külügyminisztert.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!