Nyitókép: SITA/Diana Černak

 

Ukrajna felfegyverzése elfogadhatatlan az új szlovák kormány számára – mondta Robert Fico kormányfő a brüsszeli EU-csúcs befejezése után. Irena Bihariová (Progresszív Szlovákia) parlamenti képviselő szerint azonban az Ukrajnának nyújtott segélyek leállításával saját országunkat veszélyeztetjük.

 

Az újonnan megválasztott kormányfő közvetlenül a csúcs előtt találkozott az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel, akinek elmondta, hogy az új szlovák kormány nem támogatja Ukrajnát katonailag, és csak a humanitárius segítségnyújtásra koncentrálunk.

 

Robert Fico miniszterelnök kijelentéseit Irena Bihariová bírálta. „A választási kampány, amikor Robert Fico ilyen retorikát alkalmazhatott, véget ért, és itt az ideje, hogy elkezdjen államférfiként viselkedni“ – mondta Bihariová.

 hirdetes_810x300  

 

Bihariová arra is rámutatott, nem hiszi, hogy Fico ne venné észre, hogy ha leállítunk bármilyen segélyt Ukrajnának, akkor azzal saját országunkat veszélyeztetjük. Ha ugyanis Ukrajna elesik, több millió ukrán migráns és orosz tank vár ránk a szárazföldön.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!