Nyitókép forrása: rtvs

 

Menesztették a progresszív erőtér aktivistáit, akik az előző kormányok idején „álhírvadászokként” működtek a kormányzat különböző szintjein. Valódi céljuk az volt, hogy csak egyféle – a progresszív – narratíva legyen uralkodó a minisztériumokban. A menesztések több tárcát, a kormányhivatalt és a rendőrséget is érintik. Azok is repültek, akik néhány hónappal ezelőtt az EU-t és a NATO-t szólították fel, hogy avatkozzanak be az ellenzék (értsd: a mai kormány) ellen, mert hibrid fenyegetést jelent.

 

Juraj Greda, a kormányhivatal vezetője a menesztések kapcsán elmondta, hogy a sajtó komoly nyomást gyakorol a kormányra, de ezzel számoltak, tekintettel arra, hogy „nem a politikai aktivisták és nem a kormányzati szervezetek elvárásai szerint alakultak a választások”.

 

Az „álhírvadászok” alatt a kormányhivatal vezetője azokat a tisztviselőket értette, akik Brüsszelben az EU és a NATO fórumain az akkor még ellenzékben lévő Smer és HLAS ellen hangolták a nyugati partnereket, Robert Ficót (jelenlegi kormányfőt) és Peter Pellegirnit (jelenlegi házelnököt) pedig hibrid fenyegetésnek nevezték.

 

 hirdetes_300x300  

Gedra szerint ráadásul nem egyénekről volt szó, hanem „politikai sejtekről”, akik nem a kormányhivatalban, de például a külügyminisztériumban, a rendőrségen és a védelmi minisztériumban is tevékenykedtek azzal a feladattal, hogy „egyetlen kötelező helyes véleményt”, a progresszív álláspontot érvényesítsék a hivatalos nyilatkozatokban.

 

„A kormányhivatal nevében elmondhatom, hogy korrigálásra kerül sor. A minisztériumi kollégáknak pedig jeleztem, hogy csináljanak rendet”

 

szögezte le Greda.

 

Štandard.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.