Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A KDH képviselői november 7-én, kedden javaslatot kívánnak benyújtani Ľuboš Blaha (Smer-SD) parlamenti alelnök leváltására. A TASR-t erről a KDH parlamenti klubjának elnöke, Martina Holečková tájékoztatta azzal, hogy összegyűjtötték a szükséges számú 30 képviselő aláírását a javaslat benyújtásához. Feltételezi, hogy a kormány programnyilatkozatáról szóló ülés előtt, azaz november 14-én tárgyalhatnak a képviselők a javaslatról.

 

„A KDH már megszerezte a Ľuboš Blaha menesztéséhez szükséges 30 aláírást. A leváltására vonatkozó javaslatot kedden szeretnénk benyújtani, és feltételezzük, hogy a leváltásáról szóló rendkívüli ülés november 14-én, kedden lesz, a kormány programnyilatkozatáról szóló ülés előtt”

 

– nyilatkozta Holečková.

 

 hirdetes_300x300  

Így reagáltak a képviselők arra a videóra, amelyen Blaha eltávolította Zuzana Čaputová elnök portréját és az Európai Unió zászlaját az irodájából. „Az ok, amiért el akarjuk távolítani Blahát, az az elnöki hivatallal szembeni becstelen magatartása, a kommunista rezsim külföldi képviselőjének és egy tömeggyilkos portréjának felakasztása, valamint az európai uniós tagságunk megkérdőjelezése” – tette hozzá Holečková.

A KDH Ľuboš Blaha leváltását kezdeményezi, mert eltávolította irodájából az EU-s zászlót és az államfő portréját

 

A javaslatot az SaS képviselői is aláírták, ezt Mária Kolíková (SaS) parlamenti képviselő is megerősítette. A Szlovákia mozgalom képviselői szintén bejelentették, hogy támogatják a Blaha visszahívását célzó ülést.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!