Nyitókép: Foto: Sita/Diana Cernak

 

Robert Fico (Smer-SD) szlovák kormányfő első hivatalos látogatására feltehetőleg november 24-én kerül sor, mikor is Csehországba készül. A hírről Juraj Blanár (Smer-SD) külügyminiszter számolt be hétfőn, aki cseh kollégájával tárgyalt Prágában.

 

A jelek szerint Fico teljes értékű látogatást szeretne abszolválni a cseh fővárosban, ami azt jelenti, hogy Petr Fiala kormányfőn kívül az összes legfelsőbb közjogi méltósággal találkozna.

 

Blanár, aki hétfőn Prágában kezdte meg hivatalos külföldi látogatásai sorát, hozzátette, hogy november 9-én a szlovák és cseh belügyminiszterek találkozójával folytatódik a tárgyalások sora, és már a védelmi miniszterek találkozójának előkészületei is folynak.

 

 hirdetes_300x300  

„Csehország nagyon fontos partnere a Szlovák Köztársaságnak. Szeretnénk tovább fejleszteni a kapcsolatokat a megszokott módon. Meggyőződésem, hogy sok közös vonás van bennünk”

 

mondta Blanár.

 

A szlovák diplomácia vezetője szerint Robert Fico már levélben felvette a kapcsolatot Fiala miniszterelnökkel. A levélben megemlítette a V4-ek egyediségét és megkérte kollégáját, hogy élesszék fel a csoport tevékenységét. A szlovák kormányfő mielőbb szeretne tető alá hozni egy találkozót, ahol olyan témákról beszélhetnének, amely a V4-es országokat összekapcsolja. Példaként a migrációs paktumot említették.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!