Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

A parlamenten kívüli Demokrati párt vezetője, Eduard Heger nem indul újra az elnöki posztért a decemberi közgyűlésen – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján. A párt alelnöke, Jaroslav Naď ugyanakkor arról tájékoztatott, „komolyan fontolgatja”, hogy indul a pártelnöki tisztségért. A közgyűlést december 2-án tartják Eperjesen, ahol a párt egyúttal új elnökséget is választ.

 

Naď arról is tájékoztatott, hogy a régiókban folytatott találkozók után dönt arról, hogy indul-e a pártelnöki pozícióért.

 

Heger kijelentette, hogy a Dmeokrati párt Szlovákia polgárainak érdekeit szeretné védeni, és jelenleg 350 feletti tagot számláló standard pártól van szó. Hozzátette: a párt pénzügyileg stabil, a tagok és a nyilvánosság hozzájárulásaiból működik.

 hirdetes_810x300  

 

A párt az az ellenzék szeretne lenni, amely tükröt tart Robert Fico (Smer-SD) kormányának. Heger azt állítja, hogy két hét kormányzás után Szlovákia szétesőben van. Rámutatott a rendőrségen belül zajló tisztogatásokra, a szakszerűtlen személyi jelölésekre és a be nem váltott választás előtti ígéretekre – többek között arra, hogy idén nem fizetik ki a 13. nyugdíjat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!