Nyitókép: Körkép.sk

 

Vagyonokat költött a Most-Híd és a Magyar Fórum a legutóbbi választási kampányban, de az eredmények láttán teljesen feleslegesen. Egy-egy megszerzett szavazatra számolva ugyanis messze Solymos Lászlóék és Simon Zsolték költötték a legtöbbet a választásokon az összes politikai párt közül Szlovákiában.

 

Az alábbi táblázatot a Transparency Szlovákia összesítette a 2023-as parlamenti választásokon induló pártok kiadásai alapján.

 

 hirdetes_300x300  

Ezek szerint a legdrágább kampánya hivatalosan a Smernek és az OLaNO-nak volt, kiadásuk megközelítette a 3 millió eurtó. Összesen 8 párt költött több mint 2 millió eurót.  Őket a parlamentbe bejutott SNS követi, akik mögött alig lemaradva, 1,15 millió eurós kampánykiadással a Modrí, Most-Híd következik.

 

Óriásplakát erdő az egyik dunaszerdahelyi körforgalomban. Kép forrása: Körkép.sk

 

 

A baj ott van, hogy ha a megszerzett szavazatokra számítjuk át a kiadásokat, a nemzetárulókat felvonultató Most-Híd bukott politikusainak volt messze a legkevésbé költséghatékony kampánya. A Modrí, Most-Híd ugyanis egészen hihetetlenül magas összeget, 144,7 eurót költött minden egyes megszerzett szavazatra. De így is csak 7 985 szavazatot szereztek.

 

A második legrosszabb kampánya, legalábbis, ami a pénzek felesleges elverését illeti, a Magyar Fórumé (és társai) volt. Simonék 240 ezer eurót költöttek a magyarok megosztására, de csak 3 486 szavazatot sikerült begyűjteniük. Ez azt jelenti, hogy minden egyes szavazatra 68,3 eurót költöttek. Ez fele a hidasokénak, de dupjája a legrosszabb szlovák eredménynek.

 

Összehasonlításképpen, a Smernek alig 4,3 eurójába került egy-egy szavazat. A Szövetségnek 6,9 euróba.

 

Forrás: transparency.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!