Nyitókép: TASR TV/screenshot

 

A média a passzivitása miatt bírálta az ellenzéket, ezért a KDH rendkívüli ülés összehívását javasolta azzal a céllal, hogy leváltsák Ľuboš Blahát (Smer-SD), a parlament alelnökét, míg a Progresszív Szlovákia szintén egy újabb ülés összehívását javasolta azzal a céllal, hogy bizalmatlanságot fejezzenek ki Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszterrel szemben – jelentette ki Andrej Danko (SNS) parlamenti alelnök a TASR TV-ben.

 

Danko meg van győződve arról, hogy a PS az első pillanatban nem is tudatosította, hogy olyan miniszterrel szemben akar bizalmatlanságot kifejezni, aki egyelőre nem is rendelkezik vele.

 

„Nem is tudták, hogy nem hívhatnak vissza egy minisztert, amikor a kormánynak még nincs bizalma, pontosabban jóváhagyott kormányprogramja” – mondja Danko. Nevetségesnek és gyerekesnek tartja, akárcsak a KDH kezdeményezését.

 hirdetes_300x300  

 

„Ez pontosan az ő gondolkodásukat tükrözi. Ahelyett, hogy egy kicsit konszolidálnának, megnéznénk, hogy mit fogunk csinálni, és konstruktívan kritizálnának, már az elején ilyen gyerekes üléseket tartanak”

 

– jelentette ki az SNS elnöke. Elmondása szerint semmilyen törvény nem határozza meg, hogyan kell berendezni a parlament alelnökének irodáját, így Blaha dolga, hogy azt miképpen csinálja.

 

A KDH Ľuboš Blaha leváltását kezdeményezi, mert eltávolította irodájából az EU-s zászlót és az államfő portréját

 

A belügyminisztériumban zajló változások gyorsasága Andrej Dankót is meglepte, de megérti a miniszter eljárását. „A Rubicont az előző kormány lépte át, ugyanis olyan dolgokat csinált, amelyeknek normális országokban nem szabadna megtörténniük“ – mondta, felidézve a SIS két vezetője elleni vádemelését egy lerövidített választási időszakban, miközben mindketten az akkori kormánykoalíció jelöltjei voltak.

 

„Ez nemzetközi szégyen” – mondta Danko. „Néhány ember úgy viselkedett, mintha lekerült volna a láncról. Aki hatalommal rendelkezik, annak tudatosítania kellene, hogy azt egy napon vissza kell adni. Nem szabad úgy viselkedni, mintha a hatalmat egy életre kapnánk” – zárta a nemzetiek vezére.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!