Nyitókép: RTVS/reprofotó

 

A közmédia vasárnapi 5 perc múlva 12 c. vitaműsorának vendége az SNS elnöke, Andrej Danko és az ellenzéki PS vezére, Michal Šimečka voltak. A műsor vendégei közötti konfrontáció azonban olyan személyes támadásokba csapott át, hogy a műsorvezető jobbnak látták kikapcsolni a mikrofonjaikat.

 

Az Európai Parlamenttel kapcsolatban Andrej Danko határozottan kiállt Orbán Viktor mellett. „Ha Orbán nem tetszik nekik, rögtön diktátornak kiáltják ki. Brüsszelnek reformra van szüksége, mert egy másik világban él” – mondta.

 

Andrej Danko a műsorban azt is elmondta, hogy elégedett a kormány programnyilatkozatának megfogalmazásával, véleménye szerinte ugyanis nem konfrontatív. „Sikerült elkerülnünk a kölcsönös ellenségeskedést, amely az értelmezéséből fakadhat” – mondta Danko.

 hirdetes_810x300  

 

A műsorban Andrej Danko hosszú ideig közvetlenül Šimečkához beszélt, aki állítása szerint elégedetlen azzal, hogy milyen emberei vannak az SNS-ben. „Akár meg is pukkadhat, de mindig meg fogunk állapodni” – biztosította Danko Šimečkát. „Honnan veszi a jogot azt mondani, hogy mi mindenben rosszak és hülyék vagyunk?” – kérdezte Danko Šimečkától.

 

Ezt követően a vita személyeskedésbe torkollott. „Ön soha nem lett volna elnök, ha nem ajándékozzák Önnek ezt a pártot (PS-t). Ha elkezdek Önnek beolvasni, azonnal hívni fogja a Denník N főszerkesztőjét vagy az Állítsuk meg a Korrupciót vezetőjét” – állt bele Danko Šimečkába.

 

Ezt követően megemlítette Šimečka apjának, Martin Milan Šimečkának a tevékenységét is. „Az apád és az egész Denník N minket támad. Az apád hivatásos újságíró, aki állandóan belénk törli a száját. Egész Szlovákia tudja, hogy te pártfogolt fiú vagy, aki megkapott egy politikai pártot. Ezt egész Szlovákia tudja”.

 

Danko azt is kijelentette, hogy a progresszívek vezérének édesapja elismerte, hogy az amerikai pénzember, Soros György is hozzájárult Vladimír Mečiar exminiszterelnök legyőzéséhez. Šimečka válaszában azzal reagált, hogy vajon Danko apja véletlenül nem volt-e mečiari privatizátor.

 

A politikusok ezután belevágtak egymás beszédébe, és verbálisan támadták egymás családtagjait.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.