Nyitókép: Facebook/screenshot

 

A volt kormány a törvénynek megfelelően adományozta oda a MiG-29-es vadászgépeket Ukrajnának – jelentette be Eduard Heger volt miniszterelnök és a Demokrati elnöke, valamint Jaroslav Naď volt védelmi miniszter. Heger egyúttal kihangsúlyozta, hogy kormánya mindig a törvénynek megfelelően járt el minden döntésében, így a MiG-29-es vadászrepülők Ukrajnának adományozásában is.

 

A Demokrati elnöke kifejtette: ugyanezt mondja a NAKA nyomozója is, akit az ügy kivizsgálásával bíztak meg. A nyomozó ugyanis alaptalannak minősítette Richard Glück és Erik Kaliňák (mindketten Smer-SD) büntetőfeljelentését. Naď emlékeztetett arra, hogy tavaly is tettek büntetőfeljelentést ellenük az S-300 légvédelmi rendszer odaadományozása miatt, és azt is elutasították, mert nem követtek el bűncselekményt.

 

„A smeresek még relevánsnak tekinthető büntetőfeljelentést sem tudnak írni. Sikerült azonban feszültséget és gyűlöletet kelteniük a társadalomban” – jelentette ki Naď.

 hirdetes_300x300  

 

Heger kiemelte, hogy Robert Fico azzal ijesztgetett, hogy ha Szlovákia átadja a MiG-eket Ukrajnának, akkor Oroszország keményen meg fogja torolni ezt a lépést. „Ma már látjuk, hogy semmi ilyesmi nem történt“ – tette hozzá Heger.

 

Naď azt is hozzátette, hogy ez a kormány is folytatja a katonai segítségnyújtást Ukrajnának.

 

„Továbbra is küldenek lőszert és Zuzanákat, amelyekről azt mondták, hogy odaadományoztam őket. Megtudták, hogy nem odaadtuk, hanem eladtuk őket, így tovább folytatják az eladást. A katonai segítségnyújtást technikai segítségnyújtásnak nevezik” – mondta Naď, hozzátéve, hogy az Ukrajnába kerülő lőszert gyártó fegyvergyár 50 százalékban az állam tulajdonában van. „Ha az állam akarná, azonnal leállítaná” – hangsúlyozta Naď.

 

„Robert Fico kormánya a hazugok, dilettánsok, hozzá nem értők kormánya, és az egész politikájuk azon alapul, hogy hazudtak és megijesztették az embereket”

 

– jelentette ki a volt miniszter.

 

Kifejtette továbbá, hogy a Szlovákia által Ukrajnába küldött lőszerek és felszerelések ott életeket mentenek, míg Szlovákiának több millió euróba kerülne, ha a lőszert a garancia lejárta után vagy a garancia lejárta előtt megsemmisítenék.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.