Nyitókép: youtube.com

 

A SME napilap jogászokkal egyezteti további lépésiet a sajtó szabadságának megvédése érdekében – közölte válaszul Robert Fico feketelistájára Beata Balogová főszerkesztő.

 

Balogová emlékeztetett, hogy Fico már eddig sem kommunikált néhány kiválasztott szerkesztőséggel, nem adott nekik interjúkat és egy ideje sértésekkel reagál a szerkesztők kérdéseire.

 

„Ma annyi a különbség, hogy miniszterelnöki pozíciójából legitimálja támadásait a médiánk ellen. Hivatalosan is baráti és ellenséges médiára osztja a kormány iránti hozzáállás alapján. Tagadja, hogy a média szerepe a kormány ellenőrzése lenne. Ha elutasítja a válaszadást, akkor korlátozza őket az egyik alapvető küldetésükben”

 

véli Balogová, aki szerint a másik oldalon Fico olyan médiákkal tartja a kapcsolatot, amelyek sokszor konspirációkat terjesztenek, nincs átlátható tulajdonosi struktúrájuk és nem tesznek fel kritikus kérdéseket.

 hirdetes_810x300  

 

„Ha a kormányfő azt gondolja, hogy megijesztheti a médiáinkat vagy öncenzúrát válthat ki, akkor nagyon téved”

 

közölte a főszerkesztő.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a miniszterelnök megszakította a kommunikációt a Markíza Televízióval, a Denník N-nel és a SME-vel, ahogy az Aktuality.sk hírportállal is. Állítása szerint ezek a szerkesztőségek nem teljesítik azon kötelességüket, hogy valós módon, átfogóan és kellő időben tudósítsanak a hatóságok tevékenységéről.

 

A kormányfő lépésére reagálva hétfő délután tiltakozó akciót rendeztek a kormányhiavatal előtt a Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karának újságíró-hallgatói is.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!