Nyitókép: TASR TV/screenshot

 

Az ellenzék indítványozni fogja Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter menesztését. A rendkívüli ülés összehívására vonatkozó felhívást a Progresszív Szlovákia, a KDH, az SaS és a Szlovákia mozgalom parlamenti klubjai írták alá.

 

Az ellenzék már korábban bejelentette, hogy amennyiben a kormánynak bizalmat szavaznak, indítványt nyújt be a belügyminiszter leváltására.

 

Michal Šimečka, PS elnöke azt jelölte meg a belügyminiszter leváltására irányuló okként, hogy kijátszotta a törvényeket és „színházat” rendezett a magyar határon.

 hirdetes_300x300  

 

„Senki sem személyesíti meg olyan hűségesen az elkövetett károkat és a kudarcokat, mint Matúš Šutaj Eštok” – mondta Šimečka.

 

Egyúttal bírálta, hogy nincsenek meg a szakmai előfeltételei ennek a pozíciónak a betöltéséhez. Az ellenzék szerint a Smer párt a „piszkos munkát” a Hlasra bízta, és az új belügyminiszter Fico pártját szolgálja.

 

Roman Mikulec (Szlovákia) bírálta Branko Kišš rendőrfőnök-helyettes menesztését, amelyet a Pozsonyi IV-es Városi Bíróság törvénytelennek minősített, mivel Kišš a Bejelentővédelmi Hivatal védelme alatt áll. Az ellenzék képviselői helytelennek nevezték Štefan Hamran rendőrfőnök elbocsátását is, amelyet nem előzött meg személyes találkozó.

 

Martina Holečková (KDH) megengedhetetlennek tartja, hogy a Magyarországgal közös határon az illegális migráció elleni akció során vízágyúval érkeztek a rendőrök, mivel az illegális migránsok között állítólag gyermekes anyák is voltak.

 

Juraj Krúpa (SaS) a parlament védelmi bizottságának rendkívüli összehívását jelentette be szerdára, amelyen Šutaj Eštok belügyminiszter és az újonnan kinevezett rendőrfőnök is részt vesz.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!