Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

Az SaS alelnöke, és potenciális következő pártelnöke, Branislav Görhling nem volt hajlandó hozzászólni a Richard Sulík (SaS) botrányára. Sulík gazdasági miniszterként a Dubaji Expo keretében több százezer eurót herdált el az államkasszából, és a túlárazott költekezések tényét a minap az Állami Számvevőszék hivatalosan megerősítette. Gröhling a Markíza televízió vasárnapi vitaműsorában arra sem volt hajlandó érdemben válaszolni, hogy szerinte kifogásolható volt-e Sulík hozzáállása.

 

Sulík például a Dubaji Expon csak alkoholra 107 ezer eurót költött el, de több százezer euróba került például az, hogy nem szállították el a megadott időre a kiállított darabokat, és azokat Dubajban kellett raktározni. További százezrekbe került különböző luxusapartmanok bérlése.

 

Elég egyértelműen látszik, hogy az SaS számára rendkívül kínos az expo-botrány, amelyről anno videó is kiszivárgott, ahol az ittas Sulík arról beszélt meghívott vendégeinek, hogy „ki kell inni a bárt”.

 

 hirdetes_810x300  

Sulík egyébként nemrég bejelentette, hogy távozik a belpolitikából, és már nem indul az SaS pártelnöki posztjáért, ámde létrehozza magának a tiszteletbeli pártelnöki posztot. Sulík minden bizonnyal szeretne indulni a jövőre esedékes EP-választásokon. A belpolitikától eltérően az EP-választások tekintetben aligha számíthat a liberális szlovák média támogatására, az SaS elnöke ugyanis nem pártolja Brüsszel hatásköreinek bővítését a tagállamok javára.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!