Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

Az új közjogi méltóságok és miniszterek közül Peter Pellegriniben bíznak leginkább az emberek – derült ki a TV Joj-nak készített AKO-felmérésből. A felmérést 1000 fő megkérdezésével készítették november 7. és 14. között.

 

A felmérés tartalmazza az összes új közjogi méltóságot és minisztert. A megkérdezetteknek minden névnél meg kellett jelölniük, hogy bíznak vagy nem bíznak benne.

 

Eredményként azt látjuk, hogy a Hlas képviselőiben bíznak leginkább a választók: első helyen szerepel Peter Pellegrini házelnök, aki akár az államfői posztot is megcélozhatja jövőre, második Tomáš Drucker oktatásügyi miniszter, harmadik pedig Erik Tomáš munka-, szociális- és családügyi miniszter.

 

 hirdetes_810x300  

A másik oldalon, a felmérés szerint Robert Kaliňák (Smer-SD) korábbi belügy-, jelenleg védelmi miniszter az, akivel szemben a legtöbben bizalmatlanok – a megkérdezettek 60 százaléka mondta, hogy nem bízik benne. A negatív rangsor második helyén Robert Fico régi-új kormányfő áll 54 százalékkal, míg a harmadik Martina Šimkovičová (SNS) kulturális miniszter.

 

forrás: noviny.sk (kattintással nagyítható)

 

A felmérés további érdekessége, hogy kik a legkevésbé ismert arcok a kormányban. Ezt a „versenyt” Boris Susko (Smer-SD) igazságügyi miniszter nyerte, második lett Peter Kmec (Hlas-SD) az Újjáépítési tervért és ellenállóságét, valamint EU-s alapokért felelős kormányfő-helyettes, harmadikként pedig Jozef Ráž (Smer-SD) közlekedésügyi miniszter végzett.

 

forrás: noviny.sk (kattintással nagyítható)

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!