Nyitókép: sita

 

Jaroslav Naď korábbi védelmi miniszter lett a parlamenti választásokon csúfos vereséget szenvedő Demokrati párt elnöke. Naďot a párt szombati, eperjesi országos kongresszus választották meg. A poszton Eduard Heger korábbi kormányfőt váltja. A párt kongresszusa egyúttal kifejezte elszántságát folytatni a politikai tevékenységet, célként pedig az elnök-, EP-, önkormányzati-, megyei és parlamenti választásokon való sikert tűzték ki.

 

„Ma már sokan azt mondják, sajnálják, hogy nem jutottunk be a parlamentbe, hogy hiányozunk onnan, és úgy gondolom, hogy a munkánk elvezet odáig, hogy nem csak a preferenciákban leszünk relevánsak, hanem az eredmények tekintetében is”

 

közölte az új elnök, aki prioritásai között a párt tagságának növelését is megnevezte. Elmondta, hogy a választások után 250-en kérték a pártba való felvételüket és további várakozók is vannak.

 

Naď elmondta, hogy szeretné bemutatni elképzeléseit a jövő évi EP-választás kapcsán, ahogy az államfőválasztással is foglalkozni szeretne. Szavai szerint a Demokrati kész saját jelöltet javasolni vagy olyat támogatni, aki velük azonos értékeket vall és programot vezet.

 hirdetes_810x300  

 

A párt új alelnökei Eduard Heger, Andrea Letanovská, Juraj Šeliga és František Oľha lettek.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!