Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

A politikai pártok összesen 92,87 millió eurós hozzájárulást kapnak az idei parlamenti választások eredménye alapján. A hozzájáruláson nyolc párt és egy olyan koalíció osztozik, amely a szavazatok legalább három százalékát szerezte meg a választásokon. A választási hozzájárulásokat a pártoknak fokozatosan, minden évben, a 2023-tól 2027-ig tartó négyéves választási időszakban fizetik ki.

 

A legtöbb pénzt négy év alatt a Smer-SD kapja, csaknem 23,19 millió eurót. Őket a Progresszív Szlovákia követi csaknem 18,29 millió euróval, majd a Hlas-SD következik 15,24 millió euróval, az OĽANO koalíció 9,39 millió euróval, a KDH pedig csaknem 7,16 millió eurót kap. Az SaS közel 6,62 millió eurót, az SNS pedig 5,92 millió eurót kap.

 

Hozzájárulást kapnak azok a pártok is, amelyek nem jutottak be a parlamentbe, de a szavazatok több mint három százalékát szerezték meg a választásokon. A Republika csaknem 3,68 millió eurót kap négy év alatt, a Szövetség pedig csaknem 3,4 millió eurót.

 

 hirdetes_300x300  

A pénzt a pártok minden évben fokozatosan, a választási időszak végéig, azaz 2027-ig kapják meg. A hozzájárulás három részre oszlik: az állami költségvetésből a szavazatokért, a tevékenységért és a mandátumért.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!