Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

Daniel Lipšic speciális ügyész hajlandó távozni hivatalából, ha a kormány garantálja, hogy nem változtatja meg a Speciális Ügyészi Hivatal és ügyészei státuszát – áll a Főügyészség által közölt nyilatkozatban.

 

„A nyilvánosságra hozott és Brüsszelnek is megküldött törvényjavaslat ellenére, több kormányképviselő az elmúlt napokban jelezte, hogy nem támogatják a Speciális Ügyészi Hivatal eltörlését, és az egyetlen problémának az én személyemet tartják. (…) A jogállamot fenyegető legsúlyosabb bűntettek elleni harcban azonban a kollégáim, a hivatal ügyészei játszanak kulcsfontosságú szerepet.”

 

közölte Lipšic.

 

Hangsúlyozta, hogy a Speciális Ügyészi Hivatal megsemmisítése egész Szlovákiára nézve káros következményekkel járna.

 hirdetes_810x300  

 

Robert Fico (Smer) kormányfő a hétvégén kijelentette, hogy mindent szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy Daniel Lipšic távozzon a Speciális Ügyészség éléről. Arra nem tért ki, hogy mi lesz a sorsa a Speciális Büntetőbíróságnak. A HLAS már többször felvetette, hogy a Speciális Ügyészségre már nincs szükség, teljesítette feladatát, ezért nincs rá szükség, így beolvadhat a Főügyészségbe. Az SNS hasonló állásponton van.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!