Nyitókép forrása: Novovymenovaná podpredsedníčka vlády SR a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková počas rokovania 1. schôdze vlády SR. Bratislava, 25. október 2023. Foto: SITA/Jana Birošová

 

A lakossági energiaárak jövőre sem fognak emelkedni az idei árakhoz képest, vagyis az érintettek közül senkinek sem kell jövőre magasabb számláktól tartania – jelentette be Denisa Saková gazdasági miniszter és Peter Pellegrini házelnök (mindketten HLAS) közös sajtótájékoztatójukon.

 

A vállalati szektor számára a 2023. év szintjén rögzíti a kormány a disztribúciós illetékek nagyságát.

 

Az energiaárak kompenzációjához a kormány 1,25 milliárd eurót különít el. A gazdasági minisztérium erről már megállapodott a Smer által vezetett pénzügyminisztériummal.

 

 hirdetes_810x300  

Pellegrini ismét bírálta a szabad piacot, amely szerinte kudarcot vallott az energiaválság során. Hangsúlyozta az atomenergia fontosságát, és bírálta azt a helyzetet, amely tavaly állt elő, hogy a Szlovákiában megtermelt áramot „400-500 százalékkal drágábban kellett visszavásárolnia az országnak”. Leszögezte, hogy épp ezért van szükség az állam szerepének növelésére a stratégiai ágazatokban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!