Nyitókép forrása: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Miroslav Wlachovský az Ódor Lajos-féle szakértői kormány egykori külügyminisztere a már GLOBSEC csapatát erősíti. Erről maga a Bajnai Gordonhoz is köthető think tank számolt be hivatalos facebook-oldalán. A dolog aligha lephet meg bárkit is, Wlachovský politikájában tökéletesen követte a nyugati atlantista narratívát és elvárásokat egy olyan környezetben, ahol a szlovákiai lakosság többsége egyértelműen nem értett egyet az ukrajnai háború nyugati kezelésével.

 

Jutalma a külpolitikai nyugati vágány tartásáért nem maradt el, így most a GLOBSEC-ben dolgozhat tovább. Az agytröszthöz olyan volt vagy még aktív szlovák politikusok kötődnek, mint Mikuláš Dzurinda (Modrí – Most-Híd) volt kormányfő, Ivan Mikloš egykori pénzügyminiszter, Maroš Šefčovič uniós biztos, Miroslav Lajčák egykori külügyminiszter, Katarína Cséfalvayová, aki a Most-Híd jelöltjeként a parlament külügyi bizottságának elnöke volt 2016 és 2020 között.

 

De szintén a GLOBSEC hálózatához tartozik Petr Pavel cseh államfő, aki újabban a tagállami vétójog eltörléséért kardoskodik, és kevésbé bevallottan a magyargyűlölő Rastislav Káčer volt szlovák külügyminiszter, aki per pillanat Ivan Korčok (szintén volt külügyminiszter) államfőjelöltet támogatja a közelbe elnökválasztási kampányban.

 

 hirdetes_300x300  

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!