Nyitókép forrása: TVNOVINY.sk/Martin Lachkovič

 

A Markíza televízió vitaműsorában is a Speciális Ügyészi Hivatal felszámolása volt a téma, ahol Matúš Šutaj Eštok (HLAS) belügyminiszter és Roman Mikulec (Slovensko /OĽANO/) volt belügyminiszter mérte össze érveit. Šutaj Eštok szerint a Speciális Ügyészség megszüntetésére a kormányt az emberek hatalmazták fel a szeptember végi választásokon. Állítása szerint attól nem tart, hogy emiatt Brüsszelben elzárnák a pénzcsapokat.

 

A belügyminiszter azzal magyarázta a gyorsított eljárásban elfogadásra kerülő törvénymódosítást, ami az Speciális Ügyészség végét jelenti majd, hogy a kabinet szeretné, ha január 1-jétől az hatályba is lépne. Állítása szerint szakmai vitára azért nem maradt idő, mert túlságosan későn került sor az előrehozott választásokra. Az előrehozott választások szeptemberi időpontjára szavazott egyébként a legnagyobb ellenzéki párt, a PS akkori képviselője, Tomáš Valášek is.

 

„Amíg létezik a Speciális Ügyészség, addig minden nappal nő a kockázata annak, hogy a visszaélések folytatódnak”

 

mondta Šutaj Eštok.

 hirdetes_300x300  

 

Roman Mikulec „igazságosság elleni terrorcselekménynek” nevezte a kormány tervét. Mikulec azt állítja, hogy a Speciális Ügyészség megszűnésével az eddig vizsgált korrupciós ügyek átkerülnek a járási és megyei ügyészi hivatalokhoz, ahol aztán a szőnyeg alá söpörhetik azokat az ügyeket, amelyekben a jelenlegi kormány érintett.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!