Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

Rastislav Káčer volt külügyminiszter, a mélyatlantisták meghatározó alakja, aki mellesleg szélsőségesen magyarellenes, hasznos idiótának nevezte Guatama A. Rana pozsonyi amerikai nagykövetet. A primitív megnyilvánulásairól elhíresült volt politikus és diplomata állítja, nem sértésnek szánta a megjegyezést.

 

Káčer azért nevezte hasznos idiótának az amerikai nagykövetet, mert az nemrég találkozott Robert Fico (Smer) kormányfővel a kormányhivatalban.

 

Káčer az esemény posztja alatt a Facebookon kommentálta az esetet, ahol többek között azt írta:

 

 hirdetes_300x300  

„Fico csak kitörölte a seggét az amerikai nagykövettel, aki Fico hasznos idiótáját játssza és már nem először.”

 

Káčer később próbálta elvenni az élét saját kijelentéseinek. Nemrég azt magyarázta, hogy bár a hasznos idióta kijelentés „szidalmazásnak tűnhet, de inkább politikai kifejezés”, amely „bár jószándékú, de naiv közbenjárást jelent egy rossz dologban”.

 

Káčer egyébként az amerikai külpolitikai érdekek egy fő pártolója Szlovákiában, szorosan kötődik a GLOBSEC agytröszthöz. A békepárti választókat egy alkalommal páviánoknak nevezte, a nyári választási kampány idején pedig azzal riogatta a szlovákokat, hogy ha Fico kerül hatalomra, akkor átjátssza Orbán Viktor kezére a Csallóközt.

 

Körkép.sk, Štandard.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!