Nyitókép forrása: SITA/Diana Černak

 

Hamran Istán, nemrég leváltott volt országos rendőrfőkapitány fontolóra veszi, hogy induljon-e a jövőre esedékes elnökválasztáson. A Denník N balliberális lapnak nyilatkozva arról beszélt, hogy Ivan Korčok miatt fordult meg fejében az esetleges elnökjelöltség. Hamran szerint az államfőválasztáson olyan témák lehetnek döntők, amelyek „nem fekszenek” az egykori külügyminiszternek.

 

Hamran tényleg komolyan gondolhatja terveit, mert már megvette a hamran24.sk és a stefanhamran24.sk webcímeket.

 

Végleges döntést azonban – saját szavai szerint – még nem hozott, de nem kizárt, hogy még a hét vége előtt bejelentést tesz. Meghatározó lesz számára a döntésnél az is, hogy lesz-e elég anyagi forrása a kampányra és hogy sikerül-e összegyűjtenie a jelöléshez szükséges 15 ezer érvényes aláírást.

 

 hirdetes_810x300  

Az államfőválasztások jelöltjeinek és potenciális jelöltjeinek ezzel hatra bővült. Ivan Korčok még a parlamenti választási kampány előtt bejelentette ambícióját, nagyjából vele egyidőben Ján Kubiš (szintén egykori külügyminiszter) jelenleg is az aláírásokat gyűjti. A múlt hétvégén hivatalosan is Forró Krisztián pártelnök lett a Magyar Szövetség elnökjelöltje. Rajtuk kívül a sajtóban még Štefan Harabin egykori legfelsőbb bírót ragozzák, és persze ott van a végleges döntését jövő év elejére halogató Peter Pellegrini (a második legnagyobb kormánypárt, a HLAS elnöke), aki a jelen állás szerint a legesélyesebb az elnöki poszt elnyerésére.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!