Nyitókép: sita

 

Ha idén decembertben lettek volna a parlamenti választások, a Smer-SD nyert volna a szavazatok 24,2 százalékával – derül ki az AKO ügynökség felméréséből, melyet a Joj televízió számára készített.

 

Másodikként a Progresívne Slovensko jutna be 21,4 százalékkal, míg a Hlas-SD harmadik lenne 14,6 százalékkal. Ezen kívül bejutna még a parlamentbe a KDH (7,3 %), az SaS (6,4 %), a Republika (5,4 %) és az SNS (5,3 %).

 

A parlament jelenlegi felállásával ellentétben már nem belülről politizálna a Slovensko, Kresťanská únia a Za ľudí formáció (6,8 %), miután nem érné el a 7 százalékos küszöböt.

 

 hirdetes_300x300  

Továbbra is a parlamenten kívül rekedne a Magyar Szövetség (3,6%), mely közel egy százalékkal gyengébb a felmérés szerint, mint a szeptemberi valós eredménye.

 

Szintén nem jutna be a parlamentbe a Sme rodina (2,3 %) és a Demokrati (2 %). A Kotleba-féle LSNS gyakorlatilag már mérhetetlen, csupán a szavazatok 0,2 százalékát szereznék meg.

 

Az eredmények alapján a Smer-SD 43 képviselővel lenne jelen a parlamentben, a PS-nek 38 képviselője, a Hlas-SD-nek 26, a KDH-nak 13, az SaS-nek 11, a Republikának és az SNS-nek pedig 9-9 képviselője lenne.

 

A mostani Smer-Hlas-SNS koalíciónak 78 képviselője lenne a törvényhozásban.

 

A felmérés december 11 és 13 között kérszült 1000 fő megkérdezésével.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!