Nyitókép: noviny.sk

 

Az ellenzéki KDH (Kereszténydemokrata Mozgalom) fontolgatja, hogy saját jelöltet állíta a 2024 tavaszán esedékes államfőválasztáson. Erről Milan Majerský pártelnök számolt be szombaton a szlovák közrádió adásában, ahol Peter Pellegrini házelnök, valószínű államfőjelölt volt a vitapartnere.

 

Pellegrini a műsorban megismételte, hogy január elején jelenti be hivatalosan, hogy indul-e a választáson, szavai szerint indulását nagyon komolyan fontolgatja, de nem akar önző döntést hozni, mindenekelőtt pártja támogatását szeretné megszerezni.

 

Majerský a másik oldalon két konkrét nevet is bedobott, mint lehetséges KDH-s jelöltek. Az egyik Viliam Karas korábbi igazságügyi miniszter, a másik pedig Miriam Lexmann EP-képviselő, aki egyben a KDH elnökének felesége is. Majerský szerint mind a ketten méltóságteljes képviselői lennének az országnak államfőként.

 

 hirdetes_300x300  

Majerský elmondása szerint Karas jelenleg nem fókuszál az elnökválasztásra, Lexmann azonban mérlegeli, hogy esetleg induljon. Mindenesetre a KDH még karácsony előtt meghozza a végső döntést az ügyben.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!