Nyitókép: tvnoviny.sk

 

Az ellenzéket vezető Progresszív Szlovákia elnöke Michal Šimečka, valamint az SNS listáján parlamenti mandátumhoz jutott miniszterelnök-helyettes, környezetvédelmi miniszter, Tomáš Taraba volt a Markíza televízió vasárnap délutáni politikai vitaműsorának, a Testre szabva-nak (Na telo) a vendégei.

 

Taraba kritizálta a szlovák EP-képviselőket, akik állítólag azért lobbiznak Brüsszelben, hogy állítsák le a Szlovákiának szánt uniós források folyósítását, amennyiben a kormánykoalíció megszünteti a Specializált bíróságot. Taraba szerint a büntetőtörvénykönyv módosítása összhangban van azzal, ami Európa nyugati felében is érvényes, így a kormánykoalíció lényegében csak harmonizálja jogszabályát az uniós tagállamokkal.

 

 hirdetes_300x300  

Šimečka, aki a választások előtt az Európai Parlament alelnöke volt, figyelmeztette Tarabát arra, hogy az Európai Bizottság vizsgálat alá helyezheti a jogszabályi környezet megváltoztatását.

 

„Aki veszélyezteti az uniós alapokat és az ország jó hírnevét, az a kormány. Ha az egészet tovább erőltetik, az Európai Bizottság beindíthatja a folyamatokat, mint Orbán esetében is tette,”

 

– fenyegette meg Tarabát.

 

A műsorban szóba került a szlovák államfőválasztás kérdése is. Taraba elmondta, hogy az SNS várhatóan saját jelöltet indít, Pellegrini ugyanis szerintük nem a legideálisabb jelölt. Amennyiben mégis Pellegrini lesz az új államfő, az SNS elvárja, hogy függessze fel tagságát a Hlas-ban. A nemzetiek egyúttal a koalíciós szerződés megváltoztatását is szorgalmazzák majd, a megváltozott erőviszonyokra való tekintettel.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!