Nyitókép forrása: A Szövetség Hivatalos facebook-oldala

 

Gyimesi György a Magyar Szövetség alelnöke a SITA hírügynökségnek adott interjújában ismét arról beszélt, hogy bár a Magyar Szövetség 4,4 százalékos választási eredményére lehet építeni, valószínű, hogy „saját erőből” csak nehezen jut be a törvényhozásba a következő választásokkor. Beszélt arról is, milyen elképzelései vannak az úgynevezett „támogatói hálózattal”. Kiderült, hogy a hálózat kiépítése Gyimesi feltétele volt a párttal kötött kompromisszumkor.

 

„Nekem az volt az elképzelésem a választások után, hogy a pártot megreformáljuk, hiszen a 4,4 százalékos kudarcra még lehet építeni. De nem az eddigi emberekre és nem az eddigi politikai módszerekre van szükség, ezt akartam megváltoztatni. A végén sikerült kompromisszumra jutnunk azzal, hogy kiépíthetem a struktúrát, amit terveztem, méghozzá a párt nevében, a párt pénzéből, de a párt keretein kívül.

 

mondta Gyimesi a Magyar Szövetséghez való csatlakozása hátteréről.

 

„A potenciális új választók, akik jelenleg hiányoznak a Szövetségnek, a párt keretein kívül szervezhetik meg magukat, hiszen nyilván nem mindenki akar a párt tagja lenni, de a párt számára hasznosak lehetnek, ha a párt is hasznos tud lenni számukra. „

 

 hirdetes_300x300  

mondta az MSZ alelnöke.

 

„Én úgy gondolom, hogy a Magyar Szövetségnek van esélye bejutni a parlamentbe, és ha folytatódik a társadalom polarizációja, ami valószínűleg folytatódni is fog, akkor kénytelenek leszünk valamilyen választási blokkot létrehozni. Saját erőből nagyon nehéz lesz [bejutni a törvényhozásba].”

 

mondta a párt jövőjét illetően.

 

Forró Krisztián államfőjelöltsége kapcsán kijelentette, hogy a Magyar Szövetség természetesen nem azzal számol, hogy Forró bejut az államfőválasztások második körébe, de a választásokra lehetőségként tekint, mert a pártelnök sajtófigyelmet kap, felhívhatja a figyelmet a magyar közösséget érintő témákra és problémákra.

 

„Ez egy jó lehetőség, hogy megmutassuk magunkat”

 

mondta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.