Nyitókép forrása: Budapest, 2023. december 21. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2023. december 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Orbán Viktor magyar kormányfő csütörtökön délelőtt tartotta éves nemzetközi sajtótájékoztatóját, amely során a felvidéki magyar közösség is szóba került. Ezúttal kevésbé kritikus hangnem mellett.

 

„A felvidéki magyarság egy rendkívül erős közösség. Nagyszámú és jól működő intézményei vannak. Egy dolgot nem tud megoldani ez a közösség hosszú idő óta: hogy ezt  az erőt politikai képviseletben is megmutassa. Ezt nekik kell megoldani”

 

mondta a magyar kormányfő. Hozzátette, a magyar kormány semmilyen lépést nem tesz, amit a felvidéki magyarság nem kezdeményez.

 

„És a tőlük induló lépéseknél is természetesen figyelembe fogjuk venni a szlovák-magyar kapcsolatban, amelyek egyébként olyan jó minőségűek jelen pillanatban, amire emberemlékezet óta nem volt példa”

 

 hirdetes_300x300  

fogalmazott.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.