Nyitókép: sita

 

Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök úgy véli, hogy Zuzana Čaputová köztársasági elnöknek nincs oka megvétózni a 2024-es költségvetésről szóló törvényt. Fico szerint az állami költségvetést demokratikus módon szavazta meg a jelen levő 79 parlamenti képviselő.

 

„Értesüléseim szerint az elnök asszony vissza akarja küldeni a parlamentbe a hatásköri törvényt. Arra azonban nem látok semmi okot, hogy a költségvetési törvényt megvétózza. Szerintem hiba lenne az elnök asszony részéről ideiglenes költségvetésnek kitenni az országot”

 

mondta Fico.

 

A kormányfő helyesli Peter Pellegrini (Hlas-SD) házelnök döntését, hogy egy ügyrendi javaslattal berekesztette a költségvetési vitát. Az ellenzéki képviselők, főleg a Slovensko mozgalom képviselői ugyanis órákon át olvasták fel a módosító javaslataikat, ezzel hátráltatva az ülés menetét. A szavazáson végül egyetlen ellenzéki képviselő sem vett részt.

 hirdetes_300x300  

 

„Érthetetlen, hogy senki sem vett részt az ellenzékből a költségvetésről szóló szavazáson. Ezt a rezignáltság jelének tekintem”

 

mondta Fico.

 

Emlékeztetett, hogy az államháztartást 0,5%-os tempóval konszolidálják. A kiadások mintegy 30 milliárd, a bevételek 22,5 milliárd eurót tesznek ki, a költségvetési hiány várhatóan 7,5 milliárd euró körül lesz.

 

tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.