Nyitókép: Körkép.sk

 

A Szövetség-Aliancia december 9-i kongresszusán döntött arról, hogy saját államfőjelöltet indít Forró Krisztián személyében.

 

A döntés bejelentéséről szóló sajtótájékoztatón a párt már ki is rakta a Forró Krisztián nevével és új, erre az alkalomra készített logójával fémjelzett molinókat.

 

Maga a logó egy fehér alapon piros félkört ábrázol, alatta pedig egy, leginkább a Škoda logójának inverzére emlékeztető, vélhetően F-betűt mintázó grafikát. A piros-fehér-zöld szín mindenesetre adott.

 hirdetes_300x300  

 

A meglepetés akkor ért bennünket, amikor összehasonlítottuk Forró Krisztián logóját Barack Obama 2008-as, az amerikai elnökválasztásra készített logójával. A kettő között ugyanis nagymértékű hasonlóság fedezhető fel.

 

 

Forró logójának elemei kísértetiesen hasonlítanak Barack Obama, illetve a Škoda autómárka arculati elemeire.

 

 

 

Megkérdeztük a Magyar Szövetség sajtóosztályát és magát a pártelnököt és államfőjelöltet egy személyben, Forró Krisztiánt új logójának történetéről. Arra voltunk többek között kíváncsiak, hogyan értékeli a hasonlóságot Obama és saját logója között. Szerettük volna tudni azt is, fizettek-e a világ egykori leghatalmasabb emberének, a korábbi amerikai elnöknek, Barack Obamának a logó, illetve annak egyes elemeinek felhasználásáért.

 

Az is érdekelt bennünket, hogy ki készítette el Forró Krisztián államfőjelölti logójának tervezetét, mennyibe került maga a munka. Továbbá, hogy a nagymértékű logóhasonlóság ismeretében nem tervezi-e esetleg a Magyar Szövetség köztársasági elnökjelöltje a logócserét.

 

Válaszokat cikkünk megjelenéséig nem kaptunk. Amint a párt képviselői válaszolnak a Körkép.sk megkeresésére, arról beszámolunk olvasóinknak. (Forró válasza időközben megérkezett.)

 

Forró és kampánycsapata jelenleg a független, polgári jelöltek számára előírt 15 ezer támogatói aláírás összegyűjtésén dolgozik. A terepen tevékenykedő aktivistáktól a Körkép.sk úgy értesült, hogy egy-egy aláírásért 50 eurócentet kapnak. Összesen ez akár 7500 eurót is jelenthet, csak az aláírásgyűjtésre.

 

 

Maga a jelölt kérdésünkre, hogy mennyibe került eddig az államfőjelölti kampánya, december közepén kitérő választ adva úgy reagált, hogy minden pénzügyi tétel a törvény értelmében elérhető lesz az interneten. Vélhetően a transzparens számlára gondolt, mely azonban lehetőséget kínál bizonyos tételek elfedésére.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.