Nyitókép: SITA

 

Peter Pellegrini, az Országgyűlés elnöke szerint 2024 a fordulat éve lesz Szlovákiában.

 

Mint azt újévi beszédében kifejtette, a fordulat az állam polgáraihoz való viszonyát, az emberek életszínvonalát, valamint az állami intézmények stabilitását és egymás közötti kapcsolatait jelenti.

 

 hirdetes_810x300  

Viharos 2023

 

„A fordulat elsősorban az, amit az emberek az államtól kapnak. Ennek része kell, hogy legyen az a bizonyosság, hogy életük bármely nehéz pillanatában számíthatnak az államra, és biztosak lehetnek abban, hogy az állam nem hagyja őket sorsukra”

 

– jelentette ki Pellegrini.

 

A parlament elnöke szerint a 2023-as év viharos volt a szlovák politikában.

 

„Újabb kormány bukott meg, és bár a kinevezett hivatalnokkormány csak  elnöki jogkörben kormányzott, kipróbáltuk a politikai felelősség nélküli hivatali kormányzás modelljét, majd demokratikus és szabad parlamenti választásokon döntöttünk arról, milyen új úton indul el Szlovákia. Az, hogy a választások méltósággal zajlottak, és senki sem kérdőjelezte meg az eredményeket, a szlovák demokrácia legjobb bizonyítványa. A választások olyan változást hoztak, amely három és fél év alatt megérett az emberekben”

 

– mondta Pellegrini.

 

Egy erős állam programja

A parlament elnöke meg van győződve arról, hogy az új kormánynak sikerül teljesítenie az erős állam programját, amelyben az emberek jobban, békésebben és biztonságosabban élnek majd.

 

„A szlovák állampolgárok teljesítették feladatukat azzal, hogy szavaztak a választásokon .Innentől kezdve az új kormányon múlik, hogy a lehető leghamarabb teljesítse a változásra tett ígéreteit. A hivatalban töltött néhány hét alatt megtettünk minden tőlünk telhetőt. Ebben a tempóban kell folytatnunk, hogy az emberek minél hamarabb érezzék a változást saját életükben”

 

– tette hozzá az Országgyűlés elnöke.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!