Nyitókép: SITA

 

Bugár Béla egyik legközelebbi emberét, az egykori Világi Oszkár féle gazdasági lobbi oszlopos tagját, Gál Gábor korábbi igazságügyi minisztert vád alá helyezték. Az ügyész vesztegetés és csúszópénz elfogadása miatt emelt vádat ellene.

 

Gál Gábor a vád szerint pénzt fogadott el azért, hogy a Dunaszerdahelyi Járásban soron kívül intézzenek el a Földhivatalon keresztül telekkönyvi átírásokat, bérleti szerződéseket mezőgazdasági területekre. A speciális ügyészség szerint két személy, G.G. és L.K. ellen emeltek vádat.

 

 hirdetes_300x300  

Az előbbi Gál Gábor, a szlovák-magyar vegyespárt egykori prominense, Világi, Bugár, Gyurovszky, Solymos László barátja és pártbeli kollégája. Csáky Pál elnöksége idején gazdasági lobbinak nevezte ezt a felvidéki oligarchák által uralt holdudvart, akik a magyar párt akkori kormányzati szerepvállalása idején lényegében élet-halál urai voltak a Felvidéken.

 

Az ügyész 2023. december 19-én emelt vádat a fenti két személy ellen. A vádlottak magánvállalatok kezére játszhattak át telkeket, földterületeket gazdasági célokból.

 

A Speciális Ügyászség szerint az egyik esetben a csúszópénz összege elérte a 120 ezer eurót. A másik esetben 50 ezer euró vándorolhatott Gál Gábor zsebébe, sajtóhírek szerint egyenesen képviselői irodájában. Ezen kívül  egy vadászrevír használati joga is része volt az egyezségnek.

 

Gál Gábor ellen korrupció miatt már 2022 májusában vádat emelt a NAKA. A korábbi miniszter ekkor tagadta a vádakat azt állítva, hogy alaptalan információkon alapul.

 

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.