Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

Csütörtökön Andrej Danko nem csak azt jelentette be, hogy fontolóra veszi az elnökjelöltséget, de kemény kritikát fogalmazott meg Peter Pellegrini (HLAS) házelnökkel szemben, aki jelenleg az államfőválasztási felmérések élén áll. Sőt. Danko olyan utalást tett, ami nem csak hogy tönkre teheti Pellegrini elnöki ambícióit, de Ivan Korčokot hozhatja helyzetbe.

 

Danko elmondása szerint, „neki mindegy, mit tesz Pellegrini”, de az zavarja, hogy ha a HLAS elnöke „ilyen módon áll hozzá az elnökválasztáshoz, akkor veszíteni fog Korčokkal szemben”.

 

Danko szerint Pellegrinit terheli a felelősség a helyzetért, mert nem beszél világosan arról, mit akar, Korčok pedig nem akárki, „annyi a pénze, amiről Pellegrini nem is álmodhat”.

 

 hirdetes_300x300  

Danko ezt követően a házelnök magánélete kapcsán is megjegyzéseket tett:

 

„Aki elnökválasztásra készül, azt az újságírók szó szerint levetkőztetik. Megnézik, ki a first lady (…), a választóknak joguk van mindent tudni az elnökjelölt egészségi állapotáról, beleértve a [nemi] irányultságát, viselkedését, pénzügyi helyzetét. (…) Tehát igen, a jelölteknek nem csak arra kell felkészülniük, hogy tudnak-e szépen mosolyogni, van-e német, orosz vagy angol tudásuk, de el kell tudniuk mondani azt is, hogy hány gyermekük van, kit szeretnek, kivel élnek együtt, miből finanszírozzák a kampányukat – és az emberek eszerint döntenek majd”

 

mondta Danko.

 

Az SNS elnöke  a JOJ24 televízióban „cukormázas” liberálisnak nevezte Pellegrinit, és a Pluska egyik műsorában is utalásokat tett nemi irányultságára. De nem ő az egyetlen, aki Pellegrinit magánéletével támadta. Még a Heger-kormány idején Jaroslav Naď védelmi miniszter küldte Pellegrinit a pozsonyi szivárványos felvonulásra, azzal, hogy nyilván ott lenne a helye. Beszédes az is, hogy a 2020-as választások előtt egy Pluskának adott interjút kellett visszavonni, mert az újságíró olyan direkt módon kérdezett rá Pellegrini nemi életére, ami elől az akkori kormányfő nem tudott kitérni.

 

Peter Pellegriniről már régóta pletykálják, hogy meleg, de ezt sosem erősítette meg senki, és a politikai spektrum legnagyobb része nem is volt hajlandó firtatni a dolgot még a választási kampány során sem. Ezidáig.

 

Ivan Korčok, az államfőválasztások második számú, atlantista befutója elsőként reagált Danko kijelentéseire és ítélte azokat el.

 

„Elutasítom a magánélet feszegetését, a pletykákkal való visszaélést. Ez szégyenteljes. (…)”

 

írta Korčok a Facebookon.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!