Nyitókép: SITA/Mária Frisová

 

Az ellenzéki Progresívne Slovensko (PS), a KDH és az SaS csütörtökre (január 11.) újabb tüntetést hívott össze a pozsonyi Sznf térre és más városokba a Speciális Ügyészség tervezett megszüntetése miatt.

 

Michal Šimečka, a Progersívne Slovensko elnöke közleményében emlékeztetett, hogy továbbra is „botrányos jogalkotási cunami” fenyeget, amit az új kormány rögtön a hatalomra kerülését követően beindított.

 

„Gyorsított eljárásban, a szakmai és a nyilvános vita kizárásával több tucatnyi alapvető változást akarnak bevezetni, amelyek drasztikusan megváltoztatják a szlovák jogrendszert. A hatásköri törvény és a maffiabarát törvénycsomag a legrosszabb példák erre. Az előbbi de facto túszul ejti az államot, az utóbbi pedig büntetlenséget és bosszút hoz”

 

hangsúlyozta Šimečka.

 hirdetes_300x300  

 

A parlament a Büntetőtörvénykönyv módosításáról és a Speciális Ügyészség megszüntetéséről tárgyal. A törvénymódosításról szóló vita hétfőtől zajlik a parlamentben, melybe 58 képviselő jelentkezett be. Egyelőre csak ellenzéki képviselők szólaltak fel.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!