Nyitókép forrása: Forró Krisztián hivatalos facebook-oldala

 

A Median SK még tavaly, november 13. és december 17. között készített átfogó felmérést, ennek most azt a részét hozta nyilvánosságra, ami a politikusok megbízhatóságára vonatkozik. A listén szerepel Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnöke is. Megnéztük Forró számait a tavaly megbízhatósági felmérésekre vonatkozóan is. A trend meglepő.

 

Már elöljáróban érdemes leszögezni, hogy általánosságban a lakosság politikusok iránti bizalma folyamatosan csökken. Jelenleg az élen Peter Pellegrini áll, a maga 37 százalékos megbízhatóságával, ám még így is majd az ország több mint fele (53 százaléka) nem bízik benne. A többiek esetében a bizalmatlansági mutató még rosszabb.

 

A liberális sajtó egyik kedvence, Zuzana Čaputová államfő csak a második a rangsorban, szintén 37 százalékos bizalmi indexszel, de vele szemben többen bizalmatlanok: 56 százaléknyian.

 

 hirdetes_810x300  

Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnöke viszonylag jól szerepelt. Nem csak azért, mert a megkérdezettek 10 százaléka bízik benne, ami elvileg több, mint a felvidéki magyar közösség részaránya a népességből, hanem azért is, mert a benne nem bízók aránya a harmadik legalacsonyabb a teljes mezőnyben (56 százalék). Sőt, valójában a parlamenti választások óta folyamatosan nő a megbízhatósági indexe (6 százalékról 10 százalékra). 

 

Ami viszont rossz hír az államfőválasztáson is induló pártelnök számára, hogy messze-messze a legkevésbé ismert politikus Szlovákiában. Nevét a megkérdezettek 23 százaléka nem ismerte. A második legrosszabb adattal rendelkező KDH-s Milan Majerský esetében ugyanez az arány mindössze 6 százalék.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!