Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

Andrej Danko, az SNS elnöke a közmédia 5 perc múlva 12 című műsorában megerősítette, hogy indul a tavaszi államfőválasztáson. A vitaműsorban Michal Šimečkával, a PS elnökével mérte össze verbális képességeit. Danko kijelentette: „olyan veszélyes emberek ellen száll ringbe, mint amilyen Šimečka”.

 

„Mondok önöknek valami exkluzív hírt. Önök meggyőztek engem arról, hogy induljak az államfőválasztáson. Olyan mocskos és veszélyes emberek ellen szállok ringbe, mint amilyen ön is”

 

mondta Šimečkához intézve szavait. A PS nagy valószínűséggel a Brüsszel és Washington kottájából játszó, magyarellenes, atlantista háborúpárti Ivan Korčok elnökjelöltet támogatja majd a kampány során.

 

A bejelentés nem volt kifejezett meglepetés, ugyanakkor közvetlenül előtte a vitaműsorban Danko csütörtöki balesete miatt volt kénytelen magyarázkodni, amely során autójával nekicsapódott egy szemafornak, majd elhagyta a helyszínt. Így a bejelentés részben elterelés is volt, mivel a liberális sajtó és az ellenzék már lemondását követelte. Mária Kolíková a TA3 hírtelevízió műsorában jelezte, hogy ha Danko magától nem távozik, az ellenzék kezdeményezni fogja leváltását a házelnök-helyettesi posztról.

 hirdetes_810x300  

 

Danko a vitaműsorban emlékeztetett Daniel Lipšic egykori NOVA-s politikus, jelenlegi vezető speciális ügyész balesetére, aki néhány évvel ezelőtt szintén balesetet okozott, ráadásul egy gyalogost gázolt halálra Pozsonyban. Az eset ellenére Lipšicet a Matovič-kormány idején főügyésznek választották.

 

„Ha valaki halálra gázol valakit a zebrán, akkor abból a személyből még lehet speciális ügyész, de ha valaki elüt egy jelzőlámpát, már nem lehet államfő? Hát én majd megmutatom. Beszállok a versenybe”

 

mondta.

 

Azt is kijelentette, hogy ha a rendőrség azt állapítja meg, hogy törvényellenesen cselekedett, akkor nem okoz számára problémát lemondani pozíciójáról.

 

Azt is kiemelte, hogy ha azt fogja látni, hogy csak kevés választót tud megszólítani a kampány során, akkor a legerősebb „nemzeti jelölttel” fog majd össze. Ezzel kapcsolatban Štefan Harabin nevét említette.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!