Nyitókép: Facebook, Robert Fico (reprofoto)

 

Robert Fico a keddi magyar-szlovák miniszterelnöki találkozó előtt videóbejegyzésében Orbán Viktor magyar kormányfő politikusi nagyságát méltatta. Hosszú, több mint 10 perces videójában, melyet valószínűleg otthoni környezetben rögzített, a belpolitikai kérdések értékelésén kívül kitért a keddi budapesti munkalátogatásának körülményeire is.

 

„Alaposan készülök a budapesti utamra, Orbán Viktor ugyanis egy rendkívül tapasztalt politikus, aki keményen védelmezi Magyarország nemzeti érdekeit. Ráadásul hihetetlenül éles, egészséges paraszti észjárással rendelkezik. És főleg, szavatartó.

 

A szlovák-magyar kapcsolatok a múltban fagyponton voltak, mígnem mint két kormányfő találkoztunk Orbán Viktorral és megegyeztünk abban, hogy együttélésünknek mindkét ország javára kell válnia.

 

Eszerint viszonyulunk hosszú évek óta egymáshoz. Kölcsönös tisztelettel, megbecsüléssel, és nincs kételyem affelől, hogy így zajlik majd a hivatalos magyarországi látogatásom is, ahol együttműködésünk leggyakorlatiasabb kérdéseire kívánunk fókuszálni.

 

Az is összeköt bennünket, hogy viszonylag azonos véleményünk van az Ukrajnában dúló háborúról, amikor állítjuk, hogy a nyugat stratégiája Oroszországgal szemben nem működik, és katonai megoldás helyett más megoldást kell kínálnunk az ukrajnai válság megoldására”

 

– fogalmazott Robert Fico. A találkozó hivatalos programját egyelőre nem tették közzé. A szlovák kormányfő hivatali beiktatása után ez lesz harmadik külföldi útja. Az uniós csúcs és Prága után Budapest a harmadik külföldi helyszín, ahová a szeptember 30-i parlamenti választások után Robert Fico ellátogat.

 

 hirdetes_300x300  

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.