Nyitókép: sita

 

Marian Kotleba, a parlamenten kívüli ĽSNS elnöke is indul az államfőválasztáson, megkezdte az aláírásgyűjtést. Kotleba ezt egy videófelvételben jelentette be.

 

„A mai napig nem volt egyetlen igazi nemzeti elnökjelölt sem. Nem lenne kire szavaznia a nemzeti érzelmű választónak, aki nem akarja, hogy az ország a globalisták kezére jusson”

 

indokolta döntését az ĽSNS elnöke.

 

Az államfőválasztás első fordulóját március 23-án tartják. Ha szükség lesz rá, a második forduló április 6-án lesz. Zuzana Čaputová államfő megbízatása június 15-én telik le, nem indul újra a posztért. Január 30-án zárul a jelöltállítás. Az induláshoz 15 parlamenti képviselő támogatása szükséges, a civil jelölteknek pedig petíció keretében 15 ezer támogató aláírást kell összegyűjteniük.

 hirdetes_300x300  

 

Eddig Ján Kubiš és Ivan Korčok volt külügyminiszterek jelentették be indulásukat, a héten várhatóan Peter Pellegrini (Hlas-SD) házelnök is nyilatkozik indulási szándékáról. Aláírásokat gyűjt Beáta Janočková, a Kirekesztett Szülők Jogaiért Kezdeményezés alapítója, valamint Marta Čurajová, aki független, apolitikus, nemzeti jelöltként határozza meg magát. Indul a választáson Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnöke, és felmerült Štefan Harabin volt igazságügyi miniszter, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, valamint Andrej Danko SNS-elnök, parlamenti alelnök indulása is.

 

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!