Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitány vizsgálatot rendelt el az Andrej Danko (SNS) házelnök múlt heti autóbalesete kapcsán eljáró rendőrök esetében. Kiderült ugyanis, hogy Danko nem csak hogy elhagyta a baleset helyszínét, de alkoholtesztet is csak másnap, 15 órával az eset után végzett. Az ellenzék már feni a kését Dankora, aki épp a hétvégén jelentette be, hogy indulna az elnökválasztáson.

 

A rendőrség eljárását Danko kapcsán az ellenzék élesen kritizálta. Úgy vélik, hogy 15 órával a baleset után az alkoholszondán túl vérvizsgálatot is el kellett volna rendelniük.

 

Hétfőn a rendőrség hivatalos facebook-oldalán közölte, hogy a házelnök a múlt csütörtökön, késő este 23:30-kor szenvedett balesetet a a főváros Pozsonyhidegkút városrészében, amikoris megcsúszott és gépkocsijával egy jelzőlámpának ütközött. A rendőrök kiérkezésekor azonban már sem a sofőr (Danko) sem az autó nem volt sehol.

 

 hirdetes_810x300  

„A szóban forgó közúti baleset gyanúsítottjával másnap délután 14:30-kor tudták felvenni a kapcsolatot a Pozsonyi Kerületi Közlekedésrendészet ügyet vizsgáló rendőreinek, amikor is kihallgatták és alkoholszondás vizsgálaton esett át negatív eredménnyel”

 

közölte a rendőrség.

 

Az emberi test 15 óra alatt több ezreléknyi véralkohol szintet is le tud dolgozni, így jogos a kérdés, hogy Danko miért hagyta el a helyszínt.

 

Maga a házelnök egy hétvégi vitaműsorban kijelentette, azért ment haza a baleset után, mert úgy gondolta, hogy 3900 eurónál kisebb károkozás történt, ezért nem kell hívnia a rendőrséget, illetve mert „kezelni akarta” a baleset során elszenvedett sérüléseit.

 

Az ügyben a rendőrség közérdeket szolgáló berendezés üzemelésében tett kár miatt indított büntetőeljárást.

 

Az ellenzék a parlament védelmi-biztonsági bizottságának mai ülésén arra akar választ kapni, hogy a rendőrség miért nem fújatta meg Dankot rögtön a baleset után. A kérdés azért érdekes, mert elvileg Danko aznap este elkerülte a rendőröket, így alkalom sem volt rá. Ugyanakkor az dolog ilyen megvilágítása jól jön az ellenzéknek, amely szerint a kormány leépíti az igazságszolgáltatást, és amely csütörtökön újabb nagyszabású tüntetést szervez a szlovákiai nagyvárosokba.

 

Matúš Šutaj Eštok (HLAS) belügyminiszter kedden azt állította, hogy a politikusok közül senki sem avatkozott be Danko baleseti ügyébe.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!