Nyitókép: Facebook, Forró Krisztián

 

A Körkép.sk információi szerint Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnöke megvette a Komáromi Nyomda ingatlanjait és az ingatlanhoz tartozó telkeket.  Erről tanúskodik a Szlovák Kataszter telekkönyi kivonatának 2024. január 10-i bejegyzése.

 

Egy ilyen ügylet független számítások szerint is több millió euróba kerülhet. Forró Krisztián pártelnök nem akarta elárulni, hogy mennyibe került az ügylet. Azzal hárította el a válaszadást, hogy a tulajdonában levő ABAmet, s.r.o. „sikeres működése” biztosította az anyagiakat, a fennmaradó rész pedig a Tatra bank által nyújtott hitelből lett finanszírozva.

 

Oligarchaminta alapján?

 hirdetes_810x300  

 

A Magyar Szövetség és annak elődpártjai, valamint politikusai korábban gyakran kritizálták az oligarchákat, köztük Világi Oszkárt azért, hogy saját haszonszerzésre használja fel a politikát. Gazdasági lobbiról beszéltek, ahol önös céljaikra, meggazdagodásukra használják fel politikai befolyásukat.

 

 

A Komáromi Nyomda épülete és telkei immár Forró Krisztián pártelnök tulajdonában vannak. Kép forrása: Facebook

 

Forró Krisztián pártelnök most ugyanebbe a helyzetbe kerülhetett. Hiszen aktív politikusként, mi több államfőjelöltként tudja használni befolyását, pozícióját, kapcsolatait önmaga és családja meggazdagodása érdekében. Hogy aktív politikus, pártelnök, államfőjelölt, azaz politikailag frekventált személy ilyen nyíltan üzleti tevékenységet folytasson, nem tipikus még Szlovákiában sem. Forró tehát kirívó példája ennek.

 

Forró államfőjelölt és ingatlanbefektető

 

Forró Krisztián pártelnök, ingatlan-befektető kérdésünkre, hogy várható-e, hogy a kampányokban immár az ő birtokában levő épületekben működő komáromi nyomda kapja-e majd a politikai megrendeléseket, kitérő választ adott. Azt mondta, ezen még nem gondolkodott, de ha ez bekövetkezne, arról transzparens számláján majd beszámol.

 

Ilyen eseteben tehát Forró egyik zsebéből, azaz a párt számlájáról közvetve másik zsebébe, saját cége, az ABAmet, s.r.o. zsebébe vándoroltatja majd a pénzt, Ha másként nem, bérlemény formájában.

 

 

Forró nemleges választ adott arra a kérdésünkre, hogy az ingatlan vásárlás kapcsán felhasznált-e magyar vagy szlovák közpénzből származó támogatást. Hallottuk már ennek ellenkezőjét is, ha Önök is, nyugodtan írják meg nekünk.

 

Az ABAmet cégregiszteri kivonata szerint egyébként a cégnek továbbra sincs tevékenységi köre nyomdai működésre. Ezzel az feltételezhető, hogy a cég vásárolt egy ingatlant, amelyben továbbra is nyomdai szolgáltatások végződnek, bérbeadásra viszont van tevékenységi köre.

 

Íme, a telekkönyvi kivonat:

 

 

Adja magát a kérdés, hogy Forró Krisztián ingatlanbefektető, illetve pártelnök hogyan tudja megosztani cége és a politikai közti idejét. Az, hogy üzletemberként igencsak aktív, látható a komáromi nyomda körül is. Az pedig, hogy államfőjelöltként mennyi ideje jut a kampányolásra, a közvéleménykutató intézetek felmérései mutajták.

 

A témával még foglalkozunk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 14 olvasónak tetszik ez a cikk.