Nyitókép: sita

 

Felhívást intézett az ellenzéki SaS Maroš Žilinka főügyészhez, hogy kérjen felszólalási lehetőséget a parlamentben a Btk. módosítása és a Speciális Ügyészség tervezett megszüntetése kapcsán – tájékoztatta a TASR-t Ondrej Šprlák, a párt szóvivője. Žilinka azzal reagált, hogy nem a politikai pártok felhívásaihoz igazodva hoz döntéseket.

 

„Maroš Žilinka megbocsáthatatlan módon hallgatásba merül, amikor épp radikális mértékben akarják csökkenteni a büntetési tételeket és megszüntetni a Különleges Ügyészséget. Ahelyett, hogy nyilvánosan elmondaná a szakmai véleményét az egész problémakörrel kapcsolatban, abszurd módon eljátssza, hogy zárt ajtók mögött tárcaközi egyeztetést folytat Peter Pellegrinivel és Boris Suskoval. Ha Maroš Žilinka számára jelentene valamit az igazságszolgáltatási rendszer, nem engedné a jogállam ilyenfajta lebontását az országban”

 

jelenttette ki Richard Sulík, az SaS elnöke.

 

Ha a főügyész a nevelőintézetek ügyében kész volt rendkívüli parlamenti felszólalási lehetőséget kérni, akkor ezt a Btk. és a Speciális Ügyészség kapcsán is meg kell tennie, mutatott rá az SaS. A párt egyébként azt várta volna, hogy Žilinka tüstént megszólal, amikor a kormány gyorsított eljárást javasolt a büntetőjogi változtatások parlamenti elfogadására.

 hirdetes_300x300  

 

„Sosem a pártok felhívásaihoz, elképzeléseihez vagy kívánságaihoz igazodva hoztam meg a döntéseimet, és ez így is marad”

 

reagált Žilinka a közösségi hálón.

 

tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!