Nyitókép: Facebook, Ivan Korčok

 

A liberális, progresszív, magyargyűlöletéről is híres Ivan Korčok államfőjelölt a KDH parlamenti képviselőjével, František Mikloškoval találkozott.

 

„Mint mindíg, nagyon kellemes, emberi és inspiráló beszélgetés volt az életről, a politikáról és természetesen a világ dolgairól,“

 

–  írta közösségi oldalán az államfőjelölt. Korčok már többször utalt rá, hogy szeretné a KDH támogatását is megszerezni. Milan Majerský pártelnök a vasárnapi 5 perc múlva 12 műsorában úgy fogalmazott, hogy a KDH nem állít saját jelöltet. Egyúttal nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy Korčokot támogatnák.

 

 hirdetes_810x300  

A KDH elnöke a napokban már tárgyalt Patrik Dubovskýval, a Nemzeti Emlékezet Intézetének történészével annak esetleges támogatásáról. Az OLaNO (ma Slovensko párt) Keresztény Unió platformja már jelezte, hogy támogatják Dubovskýt és a többi keresztény, konzervatív politikai erők támogatására szólított fel.

 

A Magyar Szövetség nem egységes a kérdésben, a párt liberális szárnya, az Orosz Örs és Mózes Szabolcs fémjelezte progresszív vonal együtt tüntet a kormány ellen, a tüntetések egyúttal Ivan Korčok államfőjelölti kampányát is szolgálják. Gyimesi György, a párt alelnöke nyíltan hangoztatja, hogy számára a soviniszta, magyarellenes Korčok elfogadhatatlan mint lehetséges államfőjelölt.

 

A kérdés tehát az, hogy a második forduló előtt a Magyar Szövetségben a Gyimesi vonal, vagy a liberális, progresszív vonal kerekedik-e felül a második fordulóba jutott szlovák jelöltek támogatását illetően.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!