Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

A közbeszerzési törvény módosításának célja, hogy nagyobb mozgásteret kapjanak a polgármesterek. A törvény megfelel majd az Európai Bizottság minden elvárásának, és előterjesztése előtt tárcaközi egyeztetésre bocsátjuk – jelentette ki hétfőn Richard Raši (Hlas-SD) beruházási és régiófejlesztési miniszter az ellenzéki Progresívne Slovensko (PS) kijelentéseire reagálva.

 

„A Progresívne Slovensko nem tud mit kínálni az országnak, ezért szenzációt akar csinálni egy olyan módosításból, amit még csak most készítenek elő. Az elkövetkező hetekben ismertetjük a tervezetet, a cél pedig az, hogy nagyobb mozgásteret kapjanak a polgármesterek. Ne történjen meg például az, hogy egy keleti településen pozsonyi (Bratislava) cég végzi el az iskola épületének karbantartási munkáit”

 

magyarázta Raši.

 

„A tervezetet tárcaközi egyeztetésre bocsátjuk, mert a Hlas-SD a választás előtt megígérte, hogy semmilyen döntést nem fogadnak el egyeztetés nélkül. A PS pedig politikai tőkét próbál kovácsolni ebből a témából, de még alapinformációi sincsenek”

 

 hirdetes_300x300  

tette hozzá Raši.

 

Michal Šimečka, a PS elnöke hétfőn kijelentette, hogy a kormány radikális változtatásokat tervez a törvényben, amelyek megágyaznak a kliensrendszernek, a korrupciónak, és az átláthatatlan közbeszerzési eljárásoknak, emellett jelentősen enyhülnének a törvénysértésekért kiszabható bírságok is.

 

tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!