Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

Ódor Lajos volt (megbízott) kormányfő a progresszív Denník N-nek adott interjújában elismerte, hogy teljesen természetesnek tartja, hogy ideje átgondolni a vétójog eltörlésének lehetőségét, és csak a legfontosabb kérdésekben meghagyni azt. Az interjúban elhangzottakból egyértelmű volt, hogy támogatná azt a liberális mainstream által támogatott javaslatot, hogy minimum a külpolitikai kérdésekben töröljék el a tagállami vétó alkalmazását. Ódor Lajos szerdán jelentette be, hogy a PS listavezetője lesz a júniusi EP-választáson.

 

„Képzelje el, ha a gyerekek csak azért nem tudnának elmenni kirándulni az iskolában, mert egy ember az osztályból nem akar menni. Lehet, hogy most már ketten lesznek, akik nem akarnak kirándulásra menni (utalás Magyarország és Szlovákia párosára – a szerk.), de akkor mindenki más túszává válik”

 

mondta Ódor arra a kérdésre, hogy támogatná-e azokat a tervezett reformokat, amelyek a vétójog eltörlését is tartalmazzák.

 

A riporter megjegyzésére, hogy Robert Fico (Smer) kormányfő erre azt mondaná, hogy el akarja venni Szlovákia lehetőségét a közös döntésekbe való beleszólásba, és a tagállamok többségének diktátuma alakulna ki, a következőképp reagált:

 hirdetes_810x300  

 

„Nézzük meg, hogyan döntünk a családon belül vagy az iskolában. Úgy, hogy megbeszéljük és azt az utat válasszuk, ami a tagállamok többsége számára jobb.”

 

mondta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!