Nyitókép: Facebook, Orbán Balázs

 

Huszárvágás címmel jelent meg Orbán Balázs, a Fidesz politikusának, Orbán Viktor politikai igazgatójának új könyve.

 

Orbán Balázs a könyv bemutatása kapcsán a Mathias Corvinus Collegium (MCC) meghívására erdélyi turnéja keretében kifejtette:

 

 hirdetes_810x300  

„Olyan összetartó közösséget építünk, melyben a diákok egymást is képesek felfelé húzni. Azzal pedig, hogy az oktatásban összekapcsoljuk a határon túli és az anyaországi nemzetrészeket, még több kihasználható lehetőséget teremtünk a fiataloknak”

 

– fogalmazott a politikus. Elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja a tehetséggondozást, a jó képességű fiatalok felkarolását. Mindezt annak érdekében, hogy esélyt kapjanak, lehetőséget arra, hogy aktívak legyenek és így a világ is kinyílik előttük.

 

„Azt tanácsoltam nekik, hogy legyenek büszkék arra, honnan jönnek, legyenek jelen, legyenek aktívak. Törekedjenek arra, hogy megismerjék a világot, és ehhez használják ki a rendelkezésükre álló eszközöket!”

 

– fogalmazott Orbán Balázs, aki úgy látja, nem azt várják el a diákoktól, hogy egy adott ideológiát magukévá tegyenek, hanem értékeket szeretnének átadni nekik.

 

„És az értékek között az egyik első helyen szerepel az, hogy mi a Kárpát-medencében határoktól függetlenül is együtt vagyunk, összetartozunk”

 

– fejtette ki.

 

Kép forrása: Facebook, Orbán Balázs

 

Mint elhangzott, a Huszárvágás című köny azt bontja ki, hogy a világ „blokkosodni készül”, egyre több háborús konfliktus, egyre több gazdasági szankció, egyre több ellenségeskedés jellemzi, s ez a kiindulópont nem jó Magyarország számára. Úgy látja, hogy Magyarországnak egy stabil, nyitott, kereskedő világra lenne szüksége, és ennek a világnak a felépítésén kell dolgoznia, miközben „a körülöttünk lévő erők egy másik világ felépítésén dolgoznak, ezért nemet kell mondanunk a blokkosodásra”.

 

Orbán Balázs:

 

(1986, Budapest) jogász, politológus, országgyűlési képviselő, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója. Korábban a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója és a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára volt. A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány kuratóriumának, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tanácsadó Testületének az elnöke, továbbá a Magyar Külügyi Intézet munkájának kormányzati felügyeletét is ellátja. Első önálló könyve, A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye magyarul több kiadást megélt, emellett angolul, franciául, lengyelül, németül és olaszul is megjelent. Angolul és németül beszél. Nős, két fiúgyermek édesapja.

 

Körkép.sk, MTI, mcc.ro

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!