Nyitókép: Körkép.sk

 

A Magyar Szövetség a liberális, progresszív értékrendű civil szféra nyomásának eleget téve felvállalta a Kisebbségi Kulturális Alap (Kultminor) önálló formában valő további működésének kérdését.

 

Robert Fico kormányfő és Martina Šinkovičová kulturális miniszter ma többek között a Kultminor helyzetéről is tárgyalt Forró Krisztiánnal, a Magyar Szövetség elnökével és Horony Ákossal, a párt által jelölt kisebbségi kormánybiztossal.

 

 hirdetes_300x300  

Érdemes lesz figyelni, hogy a Kultminor pályázatelbíráló bizottságai, ahol jelenleg többségben vannak a liberális, progresszív értékrendet képviselő tagok, milyen aránytalan támogatásokat ítélnek majd meg az idei esztendőben a liberális, progresszív médiának (Paraméter, Bumm, Új Szó, Napunk), illetve civil szervezeteknek, a nemzeti, konzervatív sajtó rovására.

 

” A mai találkozó során Martina Šimkovičová kulturális miniszter megerősítette, hogy nem kerül sor a Kisebbségi Kulturális Alap és a Művészeti Alap összevonására és ígéretet kaptunk, hogy az alapok önállóan és hatékonyabban fognak a jövőben működni. Az átalakítási folyamatokban részt vesznek a nemzetiségi közösségek képviselői és a kisebbségi kormánybiztos is.

 

Robert Fico miniszterelnökkel való tárgyalás során jeleztük igényünket a kisebbségi jogállásáról szóló törvény megalkotása iránt. A miniszeterelnök egyetértett a nemzeti kisebbségeket érintő joganyag kodifikálásának szükségességével és ennek előkészítésével megbízta Horony Ákos kisebbségi kormánybiztost.”

Áll a Magyar Szövetség Körképnek küldött nyilatkozatában mai találkozójuk után. A szlovák miniszterelnök tehát lényegében a magyar párt által jelölt kormánybiztost, Horony Ákost bízta meg a kisebbségek jogállásáról szóló törvény előkészítésével és véglegesítésével, melynek munkaverziója már egy ideje rendelkezésre áll.

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!