Nyitókép forrása: SITA

 

Robert Kaliňák (Smer) védelmi miniszter a közmédia 5 perc múlva 12 című műsorában kijelentette, hogy az ukrajnai háborúnak nincs katonai megoldása. ” Ukrajnának mindig lesznek közös határai Oroszországgal. Nekünk voltak nagy konfliktusaink Magyarországgal. Úgy döntöttünk, hogy mindenáron helyre kell állítanunk a kapcsolatunkat. A béke szándéka az, amire Ukrajnának ma a legnagyobb szüksége van” – mondta.

 

A védelmi miniszter, aki szintén ott volt Robert Fico szlovák és Denisz Smihal ukrán miniszterelnök ungvári találkozóján kijelentette, hogy tekintettel a konfliktus állóháború jellegére, ideje lenne nyomást gyakorolni a béketárgyalások irányába, és ebbél az EU és az USA vezetői is vegyék ki a részüket.

 

Vitapartnere, Vladimíra Marcinková (SaS) szerint Szlovákiának az az érdeke, hogy továbbra is Ukrajnával legyen határos, és ne Oroszországgal. Arról beszélt, hogy „a szakértők abban egyetértenek” Putyin tervei „sokkal szélesebbek”, mint Ukrajna elfoglalása, nem biztos, hogy az oroszok megállnak Szlovákia határánál.

 

 hirdetes_300x300  

„Minél sikeresebb Ukrajna, Oroszország annál távolabb kerül Szlovákiától”

 

mondta.

 

Megjegyezzük, a szakértők egyáltalán nem értenek egyet Putyin terveit illetően, tehát Marcinková kijelentése tiszta demagógia. Régóta hatalmas logikai lyuk tátong a liberális narratívának ezen részében. Ha ugyanis Oroszország legyőzhető azzal a támogatással, amit a Nyugat adott neki, akkor nem képes háborút viselni a NATO-val sem. Ha pedig Oroszország mégis annyira erős, hogy képes fenyegetni a NATO-t, akkor pedig Ukrajna eleve nem győzhet. Ez a logikai baki ráadásul magában hordozza a kétséget, hogy akkor tényleg megvédené-e a NATO bármelyik tagállamát, hogy támadás érné..? És akkor még nem beszéltünk az orosz atomfegyferekről. – a szerk.

 

Kaliňák erre válaszul feltette a kérdést, hogy Marcinková szerint úgy fest-e a dolog, hogy Ukrajna nyerésre áll a harctéren. Marcinková kitért a válaszadás elől. 

 

Kaliňák ezt követően azt is hozzátette, hogy jelenleg sem az oroszok, sem az ukránok nem tudnak előrelépést elérni a fronton anélkül, hogy nemzetközileg betiltott fegyvereket alkalmaznának, ezért van szükség a béketárgyalásokra.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.