Nyitókép forrása: SITA/Jana Birošová

 

Teljes a logikai káosz, a kormányellenes tüntetések kezdenek átalakulni valami teljesen mássá, ahol az ellenzéki tüntetők a tüntetéseket szervező egyik ellenzéki párt ellen vonulnak fel. Erről pedig bizonyítékként fotó is készül. Logikátlan, ami a kormányellenes oldalon történik, de pontosan megmutatja, hogy a progresszívokkal egyszerűen nem lehet együttműködni.

 

Miközben ugyanis csütörtökön este a sokadik kormányellenes megmozdulás első felszólalója a KDH-s Jozef Hajko volt, vele szemben a tömegben két szivárványos zászló alatt két transzparens is pártját, a KDH-t gyalázta. Úgy, hogy a KDH a három tüntetéseket szervező párt egyike. (Lásd az erről készült fotó lejjebb.)

 

Michal Šimečka a progresszív PS elnöke mindeközben arról beszélt a pódiumon, hogy az ellenzék egységes, míg a kormánypártok körében fokozódik a feszültség.

 

 hirdetes_810x300  

Mondhatnánk, hogy súlyos paradoxról van szó, de igazából nem történt semmi meglepő. A progresszívok a maguk korlátlan anyagi és politikai, főleg külföldről érkező támogatásával képtelenek bármilyen kompromisszumra, mert aktivistaként és nem politikusként gondolkoznak. Ahogy már a választási kampány alatt és után is nem egyszer felhívtuk a figyelmet, a KDH a PS-szel való együttműködésből csak rosszul jöhet ki.

 

Ezt most látványosan bizonyították a PS hívei. A sok Robert Ficot, Robert Kaliňákot és Tibor Gašpart támadó transzparens között két szivárványos zászló alatt látható két tábla. Az egyik azt hirdeti a Kereszténydemokrata Mozgalomról a párt nevét, rövidítését kiforgatva, hogy „Kresťanské Diskriminančné Hnutie”, vagyis „Keresztény-diszkriminációs Mozgalom”, a másik pedig azt, hogy  „Kreštansko-demokratická Homofóbia”, vagyis „Kereszténydemokrata Homofóbia”.

 

A fotó eredetije: SITA/Jana Birošová

 

A KDH pedig korábban jelezte, hogy ha a tüntetéseken az igazságügyi reformon kívül más témák is megjelennek, kihátrál mögüle. Most nem csak hogy megjelentek más témák – hiszen nagy transzparens hirdette, hogy a demokrácia nem ér semmit LMBTQ-személyek nélkül- , de nyíltan támadják őket a saját maguk által szervezett tüntetésen, a választott partnereik hívei. 

 

Ahogy haladunk előre az időben, a tüntetések eredeti célja teljesen kezd megváltozni. A PS parlamenti képviselője, Michal Truban már elismerte, hogy a megmozdulások részben Ivan Korčok progresszív-atlantista elnökjelölt támogatását is szolgálják. Az LMBTQ-propaganda is egyre hangsúlyosabb a megmozdulásokon, és csütörtökön már önmagát kezdte feloszlatni az ellenzék.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.