Nyitókép forrása: Körkép.sk

 

A FOCUS-ügynökség Markíza televíziónak készített friss felmérése szerint továbbra is a Smer vezet a PS előtt, a HLAS pedig a harmadik, de valamivel jobb számokkal bír, mint a választási eredménye. A dobogós helyezettek után viszont komoly szakadék következik.

 

A Slovenskot (egykori OĽANO) 6,5 százalékra mérte a FOCUS, és mivel pártkoalícióról van szó, nem jutna be a parlamentbe (esetében 7 százalékos a küszöb). Az SNS megelőzte az SaS-t, ez utóbbi pedig vészesen közelít a bejutási küszöbhöz.

 

A Magyar Szövetség a választási eredménynél jobban, 4,6 százalékos eredménnyel szerepel a listán, megelőzve a Demokratit. A Republika 4,8 százalékkal alulról nyaldossa a bejutási küszöböt.

 

 hirdetes_810x300  

 

A jelenlegi számok mindössze hatpárti parlamentet vizionálnak, amelyben a jelenlegi koalíciós pártoknak sokkal erőteljesebb, 89 mandátumos többség jutna. Az ellenzéknek 61 mandátuma lenne, viszont egy elméleti PS-HLAS-SaS koalíció 85 fős többséggel tudna kormányozni.

 

A felmérések eredményén nem nagyon látszik az a kormányellenes hangulat, amit az ellenzék a tüntetéseken kommunikálni a próbál.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!