Nyitókép: SITA

 

A parlament egyelőre nem tárgyal Martina Šimkovičová (SNS jelöltje) kulturális miniszter leváltásáról, az ellenzéknek ugyanis nem sikerült ehhez kellő számú aláírást összegyűjtenie ehhez.

 

A házszabály értelmében bármelyik miniszter leváltásának indítványozásához legalább 30 képviselő aláírása szükséges. A PS és az SaS liberálisainak azonban összesen csak 28 aláírást sikerült összegyűjteniük.

 

 hirdetes_300x300  

„Bárhogy számolom péntek óta, ez csak 28 aláírás. Se több, se kevesebb” – jegyezte meg Peter Pellegrini házelnök. Robert Fico miniszterelnök kellően szemükre is vetette, mit gondol Michal Šimečka (PS) és Richard Sulík (SaS) pártjától azzal kapcsolatban a témában:

 

 

Az ellenzék liberális része azért kívánja leváltatni a kulturális minisztert, mert az szerintük nem tárgyal megfelelő szinten és hangnemben a különböző szexuális kisebbségekkel. Állítják továbbá, hogy Šimkovičová nem képes szakmailag megfelelni az elvárásoknak. Leváltásához online aláírásgyűjtést is indítottak, melyet a mai napig 188 ezren írtak alá.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!