Nyitókép forrása: SITA/Úrad vlády SR

 

Robert Fico (Smer) kormányfő kiállt Martina Šimkovičová (SNS) kulturális miniszter mellett, aki ellen az ellenzék bizalmatlansági indítványt akart benyújtani. Csakhogy ez nem sikerült nekik, mert kínos és rendkívül ciki bakit vétettek: a rendkívüli üléshez szükséges 30 képviselői aláírás helyett csak 28-at adtak le.

 

Fico a PS és az SaS bizalmatlansági indítványát, majd annak elbukását „botrányosnak és szégyenteljesnek” nevezte.

 

„A miniszterasszonyt egyébként sem váltottuk volna le. Szuverén, szlovák és józan véleményt képvisel. Ilyennek kell lennie egy kulturális miniszternek”

 

Peter Pellegrini (HLAS) házelnök hétfőn délután jelezte, hogy nem hívja össze az ellenzék által kezdeményezni akart rendkívüli ülést Šimkovičová leváltására, mert a PS és az SaS a minimális 30 helyett csak 28 aláírást adott le az iktatóban. A PS állítja, adminisztratív hiba történt – jelentsen ez bármit. Az SaS és a PS is azt jelezte, hogy az indítványt újra beadják kedden – elvileg a megfelelő számú aláírás kíséretében.

 hirdetes_300x300  

 

Az ellenzéki liberális pártok azért támadják a kulturális minisztert, mert az januárban leállította az LMBTQ-projektek finanszírozását a költségvetésből.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!